גיזמוס – ביקורת משחק

סוג: אסטרטגיה. קלפים. בניית מנוע.

מספר שחקנים: 2-4. עובד היטב בכל הטווח.

זמן משחק: 40 – 60 דקות.

רמת מורכבות: די פשוט.

מזל: מעט יותר מדי.

תמה: מועטה.

אינטראקציה: כמעט ואין.

בקיצור: יש בעיות, אבל ביחס לפשטות הוא כיפי ומעניין. מומלץ לאוהבי הז’אנר.

 

מדענים מכל העולם מגיעים לכנס המדע השנתי כדי להתחרות בבניית מכונות. המדען שיבנה את המכונות המרשימות ביותר יזכה בתחרות.

במהלך המשחק תבנו מכונות (קלפים) ותפעילו אותם באמצעות סוגים שונים של אנרגיה (גולות). כל מכונה תיתן לכם ניקוד ויכולת מסוימת. כשתבצעו פעולות תקבלו בונוסים מהמכונות שבניתם, כמו אנרגיה, נקודות ופעולות נוספות. אם תשחקו נכון, תוכלו לקבל כמות מרשימה של בונוסים ואפילו להתחיל פעולות שרשרת.

המשחק מתנהל בסבבים, כשחקן מבצע פעולה אחת בתור. ניתן להשיג אנרגיה, לבנות מכונה, לשמור אחת לבניה עתידית או לחקור ולגלות מכונות חדשות. המשחק נגמר כששחקן בונה את המכונה ה-16 שלו והמנצח הוא השחקן שצבר הכי הרבה נקודות.

 

גיזמוס הוא עוד אחד מהמשחקים שכל מה שעושים בהם זה להשיג משאבים ולהחליף אותם בקלפים, והוא דומה במיוחד לספלנדור ולסנטורי, אם כי לדעתי הוא המוצלח מהשלושה.

בנוסף לקלפים שנפתחים במרכז השולחן באקראי, יש גם את הקלפים ששולפים מהערימה כשעושים מחקר וזה מגדיל את האלמנט של המזל, במיוחד כי יש כמה קלפים שווים במיוחד.

בגיזמוס יש אפילו פחות אינטראקציה מאשר במשחקים שהזכרתי, בגלל האופציה להתעלם מהקלפים המשותפים לכולם ולבחור קלף מהערימה. באופן כזה, אי אפשר ממש לחסום אחד את השני ולמהלכים של שחקן בקושי יש השפעה על היריבים שלו. זה נהיה קיצוני במיוחד לקראת סוף המשחק, כשחקנים מפסיקים לעקוב אחרי התורות של היריבים.

 

ועדיין, ההתקדמות לאורך המשחק מאוד מורגשת. יש משהו מספק בכל הפעולות הנוספות והקומבואים. ביחס לפשטות של המשחק, הוא מצליח להיות מאתגר וגם להישאר מעניין לאורך משחקים רבים. יש אסטרטגיות שונות ואפשר לערבב אותם בדרכים מעניינות. לדעתי יש איזון ביניהן וכך אפשר לשחק בצורה שונה בכל פעם.

הרכיבים של המשחק נחמדים וכיפים. יש קונסטרוקציה תלת ממדית מקרטון שאחראית על החלוקה של הגולות ומקום לאחסן אותם. הקלפים קטנים ונוחים ויש מקום מסודר להניח אותם.

גיזמוס מאוד ידידותי. התורות קצרים, במיוחד בהתחלה, והמשחק זורם. המשחק אינו תלוי שפה ויכול להתאים גם לשחקנים צעירים. למרות המגרעות שלו, אני ממליץ עליו בחום. המשחק מתאים לשחקנים חדשים, ושחקנים שאוהבים את ספלנדור ייהנו ממנו מאוד.

Skip to content