|
לפני כמה שנים טובות, הופיעה סדרת משחקים למחשב אשר נשאה את השם The Bard's Tale. כמשחק תפקידים הוא היה מהנה בטירוף אך לאחר כמה משחקים מבריקים, הסדרה נעלמה. כעת עושה הסדרה קאמבק היסטורי, עם משחק חדש שמשתחרר במקביל למחשב האישי ולקונסולות השונות. אך זה לא יהיה שוב אותו משחק תפקידים שגרתי כפי שאנחנו התרגלנו כבר לראות בשטח בשנים האחרונות. הגיבור שאותו תשחקו לא יהיה איזה גיבור נבחר שנועד להילחם ברשע קדמון, אלא בחור מן השורה, עליז, קל רוח ומשעשע. המשחק יכלול גם המון קווסטים צדדים, רק שרובם לא ממש קווסטים כי אם פעולות שאפשר לעשות רק בשביל הכיף, ללא שום קשר לעלילה או להתקדמות הסיפור. לדוגמה, תוכלו להיכנס לתוך אחד הפונדקים הרבים, ללטוש עיניים אל עבר נערת הבאר חשופת החזה ולהלהיב את קהל השיכורים המקומי אל שיר הלל למען ממציא הבירה. לערב השירה הזה יצטרפו עוד ועוד אנשים שיבוא לבאר אך הדבר לא יעזור לכם בקידום המשימה שלכם - הוא פשוט כיף לעשות. יחד עם כל החידוש המרענן הזה, המשחק גם מכיל עלילה מרתק ומעניינת ופיתוח דמות האופייני למשחק תפקידים רציניים וטובים.
המשחק מתחיל בכך שמציגים לנו את הבארד (או הפייטן, כפי שתורגם בעבר), את יכולותיו המופלאות (כן, ממש...) ואת כשרונותיו הרבים, מה שנותן הזדמנות להתרגל מעט למשחק ולהבין מה זה אומר לשחק בארד חלקלק, רודף שמלות וחובב מזימות כפי שאלוהים התכוון. ברגע שמסתיימת הפתיחה הזו, משמע, השחקן מתרגל לדמות ולמשחק, הרצף המטורף המהווה את המשחק ממשיך בצורה מאוד לא שגרתית.
כעולם אשר מבוסס על האגדות של איי אורקני בסקוטלנד, עולם המשחק מלא בתועבות שונות: ענקים, קנאים מבורדסים, אל-מתים וצרפתים. בעולם של בארד עלמות נמצאות במצוקה, מבוכים מלאים במלכודות, מפלצות שומטות אוצר כשהן מתפגרות ורוב הילדים גדלים באמונה שהם יגדלו להיות הגיבורים אשר יביסו את הרשע. כלומר, העולם הזה הוא עולם שאוכל, שותה ונושם קלישאות ובהתאם לזה גם העלילה... ה"גיבור" של משחקינו, מנסה להציל נסיכה אשר נכלאה במגדל על ידי קוסם מרושע, אך הוא לא אדיוט, הוא בז לעולם בו הוא חי, והוא מודע לחלוטין לכך שהוא לא הנבחר ולא נעליים. מה שמושך את ידידינו להרפתקאה זה שהנסיכה הכלואה, אשר מופיעה לפניו בהקרנה אסטרלית, אומרת לו שהוא יקבל כופר על הצלתה ושהיא יכולה לקרוא את מחשבותיו, ובמידה ויציל אותה, תעשה את מה שהוא חושב עליו שלוש פעמים ביום.
לסיכום, מדובר במשחק תפקידים מצויין, מאוד מיוחד ומלא קווסטים צדדיים, סיבוכים שלא מן העולם הזה, חן ותעוזה. מומלץ למרות שכל קשר בינו לבין המשחק הישן הינו מקרי למדי. בהצלחה.
שבחים למשחק:
When you add it all up you're left with a game that has a refreshing story, a wonderfully unique leading man, great voice acting, good graphics, good music, and a mediocre combat system. I really enjoyed my time adventuring with the Bard. Through his personality and the game's script, it was a tale unlike any other I've experienced in a videogame. If the combat system were better, The Bard's Tale would be among the best titles of this year. Unfortunately the combat knocks it down to the next echelon. Compared to other action-RPGs I've enjoyed, The Bard's Tale is better than Demon Stone and not quite as good as X-Men Legends. I truly hope inXile makes a sequel and addresses the game's shortcomings because it's on the verge of something incredible. -Gamespy, 4 out of 5 stars
מידע פרסומי:
The Bard's Tale is an action/role-playing game in which the player takes on the role of the Bard – a sardonic and opportunistic musician and adventurer, driven by carnal rather than noble pursuits. The Bard is not interested in saving the world, his humble motivations are strictly "coin and cleavage."
|