דף הבית| אודות פריק|דרושים|צרו קשר|אירועים ופעילויות|למען הקהילות|תקנון האתר|החשבון שלי|מועדון חברים
 ‏יום חמישי ‏28 ‏אוגוסט ‏2008 
עגלת הקניות
שלום 
Click here for more details
מבצעים מיוחדים   
Space Siege - PC
₪199
מחיר  
Beijing 2008 - PC
₪169
מחיר  
Madden NFL 09 - PS3
₪399
מחיר  
הלהיט של 'פריק' לקיץ!!! WOW
₪49
מחיר  
SoulCalibur IV - PS3
₪399
מחיר  
Samurai Warriors 2 - PC
₪169
מחיר  
Apples to Apples
₪190
מחיר    
₪135
מחיר   מבצע    
The Book of the Righteous
₪240
מחיר    
₪75
מחיר   מבצע    
World of Warcraft: the Adventure Game - Board Game
₪240
מחיר  
Kung Fu Fighting - Card Game
₪120
מחיר    
₪60
מחיר   מבצע    
Glades of Death
₪130
מחיר    
₪50
מחיר   מבצע    
The Incredible Hulk - PC
₪159
מחיר  
Sid Meier's Civilization Revolution - PS3
₪369
מחיר  
Top Spin 3 - PS3
₪369
מחיר  
Wall-E - PC
₪169
מחיר  
Kung Fu Panda - PC
₪169
מחיר  
Beijing 2008 - PS3
₪399
מחיר  
Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli - PS3
₪399
מחיר  
Overlord: Raising Hell - PS3
₪399
מחיר  
Spore: Creature Creator - PC
₪49
מחיר  
W.O.W: SERIES 2: VINDICATOR MARAAD: DELUX COLLECTOR'S FIGURE
₪179
מחיר  
The Sims 2: Ikea Home Stuff - PC
₪99
מחיר  
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - PS3
₪399
מחיר  
Dragon Ball Z: Burst Limit - PS3
₪399
מחיר  
Mass Effect - PC
₪199
מחיר  
Age of Conan: Hyborian Adventures - PC
₪219
מחיר  
MCFARLANE'S FANTASY - Series 1: OGRE GUARD CLASS
₪99
מחיר  
חרב ספוג
₪260
מחיר  
קסדת מתכת
₪599
מחיר    
₪399
מחיר   מבצע    
מבצע משחק שני חינם!
₪99
מחיר  
 דף הבית ::  PC ::  סימולציה וניהול עסקי  :: Simcity Societies - PC
Simcity Societies - PC  

 

המשחק הראשון של סימסיטי, יצא אי שם בשנת 1989. כן. מדובר בסבא רבא, במונחי משחקים. סימסיטי מאז ועד היום לא השתנה בהרבה. מפתיע ? לא. מדובר ברעיון גאוני, שקנה לו רבבות מעריצים מאז ועד היום, לאורך כמעט עשרים שנה. עד היום יש לי במחשב תיקיה קטנה ששוקלת פחות מ 250KB, המוקדשת כולה לעשרות ערים שיצרתי בסימסיטי הראשון, יחד עם המשחק. אז למה אני מתרגש כל כך לפני ההוצאה של הגירסה החמישית במספר למשחק ? יש יותר מסיבה אחת, ובהחלט התגעגתי אליו.

טוב, אז לאלו ממכם שאינם מכירים את סימסיטי, זה בהחלט הזמן שלכם לצלול פנימה. מדובר במשחק סימולציה, המדמה עיר, אותה אתם בונים, מא' ועד ת'. כבישים, רכבות, קניונים, בתי ספר, תחנות חשמל, שדה תעופה, בית חולים, ולמעשה האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות... ניהול העיר, אינו עסק פשוט. יש להתמודד עם אתגרים ובעיות המופיעות לא פעם בערים ככל שהם גדלות - פקקים, זיהום אויר, פשיעה, ערך הקרקע, תשלומי מיסים, ובתור ראשי העיר תיאלצו תמיד להתמודד איתם, ולספק את רצונם של התושבים. אכן משימה לא פשוטה, כי תמיד יש לתושבים על מה להתלונן. אם תהיו רעים במיוחד, התושבים כבר ידאגו לטפל בכם, ולא בהכרח בידידות...

הכותר האחרון שיצא תחת הסדרה המוצלחת הזאת, יצא לפני שלוש שנים, Simcity Rushhour ,  והיווה הרחבה עבור הגרסה הרביעית המוצלחת של המשחק. המשחק עצמו, סימסיטי 4 בעצמו, היה חידוש אדיר למשחק, והביא את רמות ניהול העיר לגבהים חדשים ביחד עם גרפיקה מרהיבה לא פחות. ניהול העיר הפך למשימה קשה, המעמידה אתגרים רציניים - כמו למשל, תקציב החינוך בבתי הספר, השקעה בתחנות משטרה, מול התגברות הפשיעה ואושרם הכללי של התושבים. המשחק מציב רמות קושי, שיכינסו אותכם לכסא ראש העיר באמת, ולא רק בגלל שאתם רוצים לבטל כמה דו"חות חנייה. על הגרפיקה של המשחק - חבל לכם על הזמן, החל מהדשא הירקרק בוילה לידיכם, עד לגורדי השחקים במרכז, הכל מפורט ודייקני.

אז זהו. לא רק שסימסיטי 4 הציע לכם את משרת ראש העיר, הוא גם איפשר לכם לייבא, את משפחות הסימס שלכם, מהמשחק סימס, אל העיר, כדי לחוות את דעתם על המקום. גם סימס, וגם סימסיטי...ואי, תענוג.

אז אחרי כל הנוסטלגיה וההקדמה הזאתי, מה יש בסימסיטי החדש, Simcity Societies, שיהפוך אותו ליותר מוצלח מהקודם ? מסתבר שלא מעט. בתור התחלה, ייחודו של המשחק, ומה שיהפוך אותו לדעתי לרחב יריעה הרבה יותר, מוזכר כבר בשמו. Simcity Societies (תרבויות, חברות, קהילות), מתייחד בהיותו מבוסס תרבות, אשר אותה אתם בונים. התרבויות השונות, מכניסות נפח חדש ומדהים למשחק. אם תרצו - תוכלו לפתח מדינת משטרה, בה הפושעים נזרקים ל"בתי ספר לחינוך מחדש", או "נעלמים", או לחלופין קהילה ירוקה, בה השימוש האנרגיה סולארית, וגנים ציבוריים הוא מקיף.

ההתחלה היא תמיד קשה, וניהול התקציב מהווה אתגר לא קטן. במיוחד כאשר בתחילת המשחק עומדות בפניך לא פחות מ350 אפשרויות למבנים שונים, והרצון העז לראות את כולם סוחף אותך.  כמובן, שתוך כדי פיתוח העיר, יפתחו בפניכם אפשרויות בנייה חדשות, בהתאם לתרבות שאותה בחרתם לאמץ, ואז המשימה כבר באמת כמעט אינה אפשרית. לא נורא. תוכלו ליצור עוד עיר.

אחד התוספים היותר מעניינים למשחק, הוא משאב חדש, העונה לשם "אנרגיות חברתיות", כאשר כל בניין מעלה או מוריד מהאנרגיה החברתית, הערבוב של הבניינים השונים, התעשייה, העושר, המשמעת, ידע, מסירות, או יצירתיות מהוים פחות או יותר את התמצית החברתית של העיר - האם היא תהיה עיר שמחה ויצירתית, רוחנית ועתירת ידע, או עשירה וכוחנית, או צייתנית ומפחדת ? גורלה בידיך.

כמו התרבות, כך גם פני העיר משתנים. כאשר למשל עיר נהפכית לעיר רפאים בהם המתים חיים משוטטים, הבניינים נראים קודרים. כאשר האוכלוסיה יצירתית ורוחנית עריהם מלאי פסלי אומנות ויצירות פאר. כאשר האוכלוסיה שמחה במיוחד, תוכלו אפילו לבנות בתים מג'ינג'ר, ובתים משוקולד.

לסיכום - מדובר במשחק שקיים כמעט שני עשורים. מדובר בסימולטור עסקי, המלמד להתמודד עם קשיים ומפתח יכולת ניהול משאבים. נשמע קר ? נשמע מנוכר ? עזבו אותכם, המשחק הזה ימכר אותכם, לשעות רבות של הנאה מול המשחק, שאינו נגמר לעולם, ותמיד יכול לחזור אל הדסקטופ שלכם.

 


לחץ להגדלה

לחץ להגדלה

לחץ להגדלה
₪219
מחיר  
הוסף לסל
בקרוב
PC
Playstation 3
Playstation 2
ספרי קריאה
משחקי תפקידים
מיניאטורות
משחקי לוח
משחקי קלפים
אספנות
חיפוש באתר

סמן/י וי כאן לפתיחת הקישורים מטה בחלון חדש







 
שרות לקוחות ויעוץ טל. 03-6961826 מרכז וייצמן, וייצמן 14א`, תל אביב
Powered by  e-shop    2001-2008