|
ב-Traders of Genoa אחד המשחקים הפופולאריים של ריו גראנדה, תשחקו סוחרים בגנואה של המאה ה-16, עיר מסחר שוקקת. המאבק על העושר מתנהל בשדה הקרב של השווקים, ואיש אינו יכול לנצח לבד. זהו משחק של שיתוף פעולה ומשא ומתן לא פחות משהוא משחק של תכנון ומחשבה. המשחק מתרחש בכמה זירות בו זמנית: עליכם לענות להזמנות של סחורות, להעביר הודעות ולהשתלט על מבנים חשובים בעיר.
עיצוב המשחק איכותי ביותר וכולל את כל מה שתצטרכו כדי להפוך לנסיכי מסחר איטלקיים בעיצוב וגימור מלוטש למדי. אנחנו מעדיפים עץ על פני פלסטיק, וכנראה שגם אתם. ישנם 8 סוגים של סחורות שתצטרכו כדי לענות על ההזמנות של הלקוחות שלכם. ישנם קלפי פריוולגיה שיעניקו לכם כסף בהתאם לשליטה בבניינים בסוף המשחק לפי שיטת חישוב שמופיעה על כל קלף. זה אומר שקלפי פריווילגיה שונים מכוונים אתכם להשתלט על בניינים שונים וזאת בהתאם לשיקולים שונים - בניינים שונים, בניינים סמוכים וכולי. עיקר המשחק עצמו מבוצע באמצעות שיטוט בעיר עם מגדל-הסחר שלכם. המגדל עשוי מדיסקיות עץ, ואתם משאירים אותם מאחור עד שאינכם יכולים לנוע עוד ולבצע עוד פעולות. השחקן הבא בתור מגלגל גם הוא ומציב את המגדל באופן אקראי, וממשיך משם. ניתן לבצע עיסקאות מסוגים שונים תוך כדי המסע בתור, ואם תעברו בין שתי נקודות שהוגדו מראש ותעבירו ביניהן מסר בדרך (לא מסר סודי, משהו כמו חבילת דואר), תקבלו כסף נוסף. המטרה היא להתעשר. סחורות, בניינים, פריווילגיות - בסופו של דבר הכל נמדד בדולארים, אה, סליחה, בדוקאטים.
הייחוד העיקרי של סוחרי גנואה הוא בכך שהמסחר נמשך כל הזמן - וכך אתם מוצאים את עצמכם נסחפים לתוך אווירת השוק והופכים לתגרנים מקצועיים, הנאבקים להפוך את העיסקה הבאה שלהם למשתלמת מעט יותר. סוחרי גנואה נחשב למשחק מצויין מבחינות רבות, אך הוא מוערך במיוחד בזכות ההצלחה שלו בהעברת אווירת השוק הרנסאנסית.
בין שעתיים לארבע שעות משחק (תתעלמו ממה שכתוב באתר היצרן, הסוחרים עובדים לאט), להנאתם של 2-5 משתתפים.
טקסט פרסומי:
In Traders of Genoa, players take the part of Renaissance traders, moving about the city acquiring goods and filling orders for goods. Messages need to be delivered and privileges obtained. Of course none of this can be accomplished on one's own. Much negotiation and deal-making is the order of the day in an effort to become the richest deal-maker in Genoa.
|