משחקים בזמן בידוד

איך משחקים בשמירה על בידוד?

הרבה אנשים ששואלים אותי – איך משחקים בבידוד?
איך אנחנו מצליחים לשמור על מרחק של שני מטרים אחד מהשני ועדיין לשחק ולהנות שמשחק קופסא?

קל זה לא. אבל זה אפשרי.

כל אחד יושב בפינה שלו בסלון, או במרחק אחד מהשני בשולחן האוכל, ויש מישהו (או כל פעם בתורו) שאוסף את חלקי המשחק

בתור התחלה הייתי מתחיל ממשחקי תפקידים – מבוכים ודרקונים וכדומה, או ממשחקי קופסא שאפשר לעשות בישיבה במקום.
לדוגמא:
# המחתרת הוא משחק מצוין לכך – מתאים החל מגיל 9,
ל 5-10 משתתפים.
# המרגל מתאים החל מגיל 10 על אף שיש שם קלפים שלא הולמים ילדים צעירים,- לשיקול ההורים אילו קלפים להוציא. 3-8 משתתפים.
# בחלומותיי גם מאוד מתאים לכך- החל מגיל 7, 4-10 משתתפים .
# שם קוד מתאים החל מגיל 9, 4 ומעלה משתתפים.

למעשה, כל משחק שבו השחקנים מחזיקים את הקלפים שלהם ולא מעבירים בינהם קלפים (למעט בין סיבובים) – מתאים.

אבל כמות המשחקים הזאת מוגבלת.
אז אפשר להרחיב את היריעה למשחקי קלפים שבהם כן מקבצים את כל הקלפים ביחד, ואז כל אחד משחק את הקלף בשולחן שלו – ואז התורן (או מי שתורו) אוסף את כל הקלפים תוך שמירה על מרחק משאר השחקנים, ועושה את מה שצריך לעשות עם הקלפים. לדוגמא:
# דיקסיט- מעולה למשחק שאפשר לנהל ככה, מתאים החל מגיל 6, 3-6 משתתפים (עד 12 בדירסאת האודיסאה).
# קלפים מרושעים/CARDS AGAINST HUMANITY – לא מתאים לילדים בכלל! 3 ומעלה משתתפים.
# הצב והארנב המצוין מתאים מאוד, מגיל 5 ומעלה, 2-5 משתתפים.
# מילה אחת האנרגטי, החל מגיל 8, 3-7 משתתפים.

*מה עם משחקי לוח?

משחקים עם לוח (כל המשחקים שמבססים סביב שולחן מרכזי) הם טיפה בעייתים בבידוד, אבל גם אותם אפשר לשחק תוך שמירה על הנהלים. לרוב אני ממליץ לשחק אותם על שולחן הקפה בסלון, ולא על שולחן האוכל. השולחן יהיה ממוקם באמצע החדר (בערך), וכל שחקן בתורו יגיע אל הלוח ויבצע את מהלכיו. לאחר מכן הוא יחזור לשבת במקומו, ורק אז יקום השחקן השני ויבצע את תורו. עם ילדים צעירים הדבר הזה קשה מאוד עד לא אפשרי, אבל עם בוגרים יותר זה בהחלט דרך מצוינת לשבור את השיגרה.
כאן הייתי ממליץ בעיקר על משחקים שיתופיים כגון פנדמיק (כי זה ממש מתאים גם לרוח התקופה) או האי הנעלם, מלכי ישראל וכו – שמטרתם היא לנצח ביחד – ככה אחד יוכל להיות ה”קפטן” ולהזיז את החיילים של כולם, ורק אחד יהיה במרכז ו”יפעיל” את הלוח.

*איך שומרים על המשחקים?

זו שאלה קשה.
* קלפים ניתן לשמור בCard Sleeves – שרוולי קלפים, הם מגיעים במגוון גדלים, וניתנים לרכישה בכל החנויות המתמחות במשחקים. לרוב המשחקים יש גודל סטנדרטי (Standard Size) – שהוא 63 על 88 מילימטר (2.5 על 3.5 אינץ’). אבל לחלק מהמשחקים יש גדלים שונים לקלפים – לרוב באינטרנט תוכלו למצוא את גודל הקלף ממש בקלות עם חיפוש שם המשחק וCARD SIZE באנגלית.

* חלקי משחק מפלסטיק, כמו קוביות וחיילים וכו – אני אישית שוטף בכלי מלא סבון ומים ומרקצף למשך 20 שניות לפחות כל חלק. חלקים מעץ יש לנקות בעדינות עם סקוץ’ רך או עם מטלית ספוגה באלכוג’ל/אלכוהול/אקונומיקה (גם המטליות הצהובות של סנו מספיקות לכך).

* חלקים מקרטון שאינם עמידים למים ולא נכנסים לסליבים – בעיה. כיוון שלרוב הם משמשים לספירת נקודות – הייתי משתמש פשוט בדף ועפרון/עט לספירת הנקודות. לגבי חלקים אחרים – ניתן תמיד להשתמש באסימונים אחרים או מטבעות (אמיתיים!) שיציינו את מה שחלקי הקרטון אמורים לייצג.

*אז מה לא?

הייתי מתרחק כמו מאש ממשחקי דראפטים – בחירת קלפים והעברת החפיסה לשחקן הבא. משחקים כמו Seven Wonders, סושי גו ודומיהם הם מצע של חיידקים, ואתם חייבים להעביר את הקלפים מאחד לשני. מלבד זאת הייתי מרחק ממשחקים שצריכים מגע. כל סוגי הטוויסטר למינהם – לא. כל משחקי הגניבת קלפים ושדורשים פעולות פיזיות, להמנע מהם. כמובן כל המשחקים שדורשים שנלחש אחד לשני או שנתקרב/נגע זה בזה.

זה שאנחנו בבידוד ובמרחק של שני מטרים אחד מהשני לא אומר שאי אפשר לשחק ביחד!
אני תמיד זמין לשאלות נוספות.
רק בריאות!
עומרי, פריק- מקום אגדי.

Skip to content